You are here: Home > travel > Tizenötödik nap

Tizenötödik nap

Ma képeslapra mentünk…

Hajnal négykor felkeltem, megkíséreltem megnézni a Barca-Getafe kupameccset, de a tévé nem adta, a net nagyon szakadozott, úgyhogy élvezhetetlen volt, tehát kikapcsoltam mindent és lefeküdtem aludni. A Banglán is bezár minden 3:30-kor (legalábbis az egyik legnagyobb bárban, az Aussie-ben ezt mondta egy főnöknek kinéző valaki).

Kilenc felé lebotorkáltunk reggelizni, majd tízre felmentünk tuktukkal Kalim Beachre (kettő perc), mert onnan indul a hajónk Freedom Beachre. Ez kb. harminc perc útra van hajóval tőlünk, még tegnap megalkudtam a gyerekkel. Eszti nem érzi jól magát, fáj a torka.

Freedom Beach. Széles, fehér homokos part, ringatózó hajók, jobbra fenn bár és szerény étterem, középen a pálmafák alatt napozóágyak, fenn pedig a domboldal, dzsungellel. Már 11-kor körbejárt egy tag az étlappal, le kellett adni a rendelést. Én azt a levest ettem, Tomyum a neve, megkóstolom. Eszti tonhalsalátát kért. Kettőre kértük a kaját, a kapitány háromra jön értünk vissza.

Sétálgattunk, fürödtünk, felmentünk a dombra, csináltunk pár képet, Esztit bejelentettem kettőre masszázsra a parti emelvényen. Tűz a nap, remek az idő.

A kaját előrehozattuk fél kettőre, hogy utána Eszti tudjon egyből menni masszázsra. Nagyon vagány volt, ahogy a tengerre nézve nyomkodta a néni. Én közben sétáltam egyet, majd egy tengerben levő sziklára leültem, és néztem ki a fejemből. Nagyon szép itt a víz, egy idősebb pár bement búvárkodni, vittek magukkal csipszet meg kenyeret, tenyérnyi fekete-sárga halak gyűltek köréjük, ez is nagyon vagány volt.

A kapitány pontban három órakor itt volt, hozta a hajójában a papucsomat is, mert azt benne felejtettem, de igazából nem volt rá szükség. A visszafelé úton több hajó ment velünk egyszerre, és mi meg egy másik hajó elkezdtünk versenyezni. Nem tudom megmondani mennyivel mentünk, de annyival biztos, mint egy normális motorcsónak. Tűzött a nap, maradt még egy söröm, Eszti úgy tűnik valamivel jobban van. Mi kell még?

Patongra visszaérve Eszti felment a szobába, én meg kifeküdtem a napra Tarzannal. El is aludtam, arra keltem, hogy nagyon fenn van a víz, úgyhogy bele is mentem. Fél hatkor elindultam felfelé, de a focipályán meccs volt, úgyhogy benéztem. Húsz percig néztem a felnőtt meccset, hát mit mondjak. Egy edző-barátom azt mondogatta régen, hogy rosszul játszottunk, hogy öt jó passznál pezsgőt bont… Hát itt talán egyszer volt ilyen, de pezsgő azért nem. Futnak, mint a barom, de arra rugdosták a labdát, amerre álltak. Nem nagyon voltak cselek, vagy szép átvételek, egyből játszottak mindent. Azt azért hozzá kell tenni, hogy döngölt homokos pályán játszottak, azért a labda csinált trükkös dolgokat.

A meccsből húsz perc kábé elég is volt, felmentem a szobába, aztán egy hirtelen jött ötlettől vezérelve elmentem futni. Le vagyok lakva, kell a mozgás. Oda-vissza végigkocogtam Patongon, közvetlenül a part mellett. Utána nyújtottam egyet félig a tengerben ülve, majd klasszik mártózás. Már sötét volt, de azért voltak rajtam kívül még sokan a parton.

Mikor visszaérem a szállásra, örömmel tapasztaltam, hogy Eszti már jobban van, kérdezgeti, hogy mikor megyünk már enni. Letusoltam, és mentünk. Beültünk az egyik műanyag székeshez, ettem levest, aminek most nem jut eszembe a neve, meg rizst hozzá. Eszti garnélát tolt.

Kaja után bevásárló körút, sok nézelődéssel, meg árusokkal csevegéssel. A többségük azt mondja, hogy az idei év rosszabb, mint a tavalyi, ebben mindenki a bangkoki eseményeket okolja, jóllehet ez több száz kilométerre van innen. Februárban lesznek a választások, komoly ellenzéke van a miniszterelnök-asszonynak, egy fiatal srác, szerintem harminc-egykét éves. Valamelyik nap láttam a tévében, ahogy beszél, tényleg nagyon fiatal. Jövő hétfőre, amikor épp indulunk haza, 8-9 millió embert várnak Bangkokba, gondolom valami felvonulást hívtak össze.

Az esti sétánk jócskán elhúzódott, videózgattam a Banglán, bementünk egy-két helyre, és fél egy felé hazaértünk. Holnap pihi Patongon.

Folyt. köv…

20140109_104746

Mentünk a hajóban. szelfi

20140109_114506

Freedom Beach

20140109_113711

20140109_115530

20140109_140345

20140109_145603

20140109_145640

IMG_8000

IMG_8063

Nnnnna, nem ilyenek szoktak lenni a képeslapokon…?

IMG_8071

IMG_8075

meg ilyenek…

IMG_8076

20140109_145915

IMG_7959

20140109_163859

20140109_234149

Jani bának!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply