You are here: Home > travel > Tizenhatodik nap

Tizenhatodik nap

Szabadfoglalkozás Patong Beach-en

Eszti szerencsére jobban van, de ma reggeli után még visszafeküdt, úgyhogy egyedül mentem ki a tengerpartra. Még tegnap szóltam az egyik boynak a parton, hogy foglaljon nekem két napozóágyat az első sorban, szóval frankó helyem is volt. Kifeküdtem, döglöttem, a nap javarészt vékony felhők mögött volt, úgyhogy nem fogott annyira, bár ahogy most elnézem magam…

Eszti egy óra múlva jött utánam, hozott egy nagy Chang sört nekem, a nagy szó alatt 640 millilitert kell érteni. Bekapcsolódott a szabadfoglalkozásba, jól feltalálta magát. Aludt, nézelődött, belement a tengerbe, mint én.

Dél körül elmentem gyümölcsért, amit csak nagy nehezen találtam meg, utóbb kiderült, hogy másfél óráig oda voltam. Vettem vagány vízhatlan táskát, meg kis seprűt, amivel az ember a homokos lábát le tudja söpörni mielőtt felmászik a napozóágyra. Rájöttem, hogy életem a söprés. Vettem gyümölcsöt is. Mire visszaértem a partra, Eszti nem volt sehol, felment a szobába, aggódott. Meglettem. Nem aggódott utána.

Aztán visszamentünk a partra, csináltuk tovább, amit eddig. Eszti elaludt délután, mire felébredt, vittem neki sült csirkecombot, meg ananászt. Örült neki, én meg annak, hogy jó étvágya van, tehát nem beteg.

Négy körül felment, én meg néztem megint egy kis focit a pályán. Mikor odaértem, akkor rúgott pont az egyik csapat egy gólt, volt nagy örömködés. Aztán gyorsan kaptak is egyet, de ez öngól volt, majd szabadrúgásból még egyet, és ezzel 2-1 lett. Nem vártam meg a végét, a színvonal ugyanolyan volt, mint tegnap. Viszont láttam valami olyat ma, amit futballpályán még sosem. Volt egy sima fault a középpályán, a bíró le is fújta, semmi gond. A sértett kicsit hepciáskodott, de mondom, nem volt semmi extra. Ekkor látom, hogy a vétkes játékos csapatának kispadjánál az egyik cserejátékos egy szemetes kukát rugdos be a pályára!!! Nem viccelek. Nem olyan kis kukát, hanem azt a nagy –mittudomén 120 literest- amiben elviszik a szemetet a kukáskocsik. Majd besz@rtam a röhögéstől. Ilyet!! A csávó berugdosta a kukát vagy 15 méterre az oldalvonaltól, közben meg magyarázott, meg gesztikulált. Műbalhé volt, nem volt jelentősége, de nem kapott érte még sárgát sem. A gyerek otthagyta a kukát, azt valaki levitte, és ment tovább a meccs. Nézek körbe a nézőtéren, de nem tűnt úgy, mintha nagyon felizgatták volna magukat a helyiek. Szerintem láttak már ilyet, de olyan Rejtő könyvbe illett az egész! J

Megyek holnap is, hátha lesz valami történés.

Utána feljöttem, majd elmentem futni. Most nem esett olyan jól, mint tegnap, de menni kell, mert kerekedek szépen.

Futás után tus, kaja a parton, majd szokásos esti körút. A kaját egy tengerparti műanyagszékesben ejtettük meg, nem tomyumot ettem, hanem csilis garnélát rizzsel, Eszti pedig már nem emlékszem, hogy mit evett. A kaja fénypontja a homokban rohanó patkány volt, akit le is akartam videózni, de bebújt az összerakott napozóágyak alá, és eltűnt. Pedig csak meg akartam neki köszönni, amit értem tett, amikor Julcsi elesett a múltkor. 🙂 Aztán egy másik átrohant az asztalunk alatt, de szerencsére Eszti csak akkor vette észre, amikor már elmúlt a veszély.

Az esti sétánk nyugis volt, a plaza mögötti részen ettem egy királyrákot grillen, utána pedig lejártuk a lábunkat, megnéztük a Banglát is, Eszti csinált fényképet egy tizes lédibojról. Holnap hasonló lesz a program, mint ma, de reggel menni kell a Bosshoz, mert ma voltak nála, nem akartunk várni.

Folyt. köv…

Patong Beach panoráma

Patong Beach panoráma

parti

parti

 

Bangla nappal. Ugye nem is látszik olyan vészesnek, pedig sokan emiatt az egy utca miatt jönnek Patongra, több ezer kilométerről

Bangla nappal. Ugye nem is látszik olyan vészesnek, pedig sokan emiatt az egy utca miatt jönnek Patongra, több ezer kilométerről

így alszik Eszti

így alszik Eszti

hülyegyerek örül a kiegészítőknek

hülyegyerek örül a kiegészítőknek

 

Ezt a képet sumákban csináltam. Mikor megláttam a cipőt, akkor mondtam magamban, hogy végre, valami futballra emlékeztető a pálya környékén. Aztán, mikor közelebbről megnéztem, akkor vettem észre, hogy a Copa Mundial stopliajit egyszerűen levágták, csak egy kis csonkot hagytak.

Ezt a képet sumákban csináltam. Mikor megláttam a cipőt, akkor mondtam magamban, hogy végre, valami futballra emlékeztető a pálya környékén. Aztán, mikor közelebbről megnéztem, akkor vettem észre, hogy a Copa Mundial stoplijait egyszerűen levágták, csak egy kis csonkot hagytak.

 

A pinacolada hülyéskedik Esztivel

A pinacolada hülyéskedik Esztivel

Eddig rosszul tudtam, azt hitem úgy kell helyesen írni, hogy Bailey's Irish Cream. Tévedtem. Cumi.

Eddig rosszul tudtam, azt hittem úgy kell helyesen írni, hogy Bailey’s Irish Cream. Tévedtem. Cumi. Ez a felirat nálam mindent visz!!
(Miután közzétettem a posztot, meggugliztam, és tényleg rosszul tudtam én is, mert nincs aposztrof. egy-egy.) 🙂

 

Tárgyalok

Tárgyalok

Sül a kajám (utóétel)

Sül a kajám (utóétel)

 

ez lett belőle

ez lett belőle

Ha látsz egy jó thai nőt, akkor az fiú. Kapufa

Ha látsz egy jó thai nőt, akkor az fiú. Kapufa. A cekát levágták, de a 44-es láb sokatmondó

 

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS

One Response to “Tizenhatodik nap”

 1. Anyu szerint:

  En is meggugliztam, nem tiszta elottem az “S” szerepe, a “web site story”-t R.A.Bailey irja (hu de szellemes vagyok), de az otlet R&A Bailey-tol jott.? csaladtagok?
  Mindenesetre buszke vagyok rad, nem marad a felszinen semmi!
  Mulassatok!!!!!!!!!!!

Leave a Reply